Петър Кичашки

Петър Кичашки е юрист, правозащитник, политически и граждански активист. Изпълнителен директор на Института за модерна политика. От 2017 г. е член на Комисията за защита от дискриминация. Автор на стотици статии, колумнист в множество издания.

Петър Кичашки е дългогодишен активист за правата на хората с увреждания. Десет години преди да влезе в КЗД той води и печели десетки дела за недостъпна среда, която се явява форма на дискриминация. Участва като активист в десетки правозащитни акции – затварял се е в клетка пред Народното събрание, заключвал се е с вериги пред Столична община и много други.

В професионален план Петър Кичашки е участвал като представител на член на Управителния съвет на Асоциацията на рециклиращата индустрия. Създава няколко успешни предприятия през годините. Има дългогодишен опит в сферата на рециклирането, търговията с метали, търговията с природен газ и горива, социалното предприемачество и други.

Роден във Видин. Завършва Природо-математическата гимназия “Екзарх Антим I”. След това завършва в програма “Право” на Нов български университет. Специализирал дистанционни курсове в Станфордския университет, Йейлския университет, Северозападния университет и Университета на Илинойс в Ърбана-Шампейн. Специализира в сферата на уврежданията в базираната в Трир, Германия Академия за европейско право.