Инициатива “Модерна България” прави форум в Кюстендил

На 10 април (вторник) от 11.30 часа в Кюстендил в сградата на Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора” ще се състои гражданска дискусия на тема:

“За нов модел на управление – граждански контрол, доходи и нови работни места”

Това е част от поредицата регионални срещи, организирани от новия граждански политически проект Инициатива „Модерна България”. Сред инициаторите му са повече от 50 граждански структури от различни региони, много от които участваха с граждански листи в последните местни избори и спечелиха общински съветници и кметове.

Домакин в Кюстендил и участник в Инициатива „Модерна България” е гражданското сдружение „Инициатива за Кюстендил – Осогово”, чиято гражданска листа има трайно присъствие в общинския съвет вече два поредни управленски мандата. В последните местни избори „Инициатива за Кюстендил – Осогово” спечели две места в местния парламент. В общината предстои да бъдат проведени нови избори за общински съветници на 13 май т.г. поради касирането на изборните резултати от миналия октомври. На форума на Инициатива „Модерна България” ще бъдат представени основните приоритети на гражданската листа в предстоящите избори.

През юни т.г., на базата на идеите, произтекли от поредицата граждански форуми Инициатива “Модерна България” ще проведе национална среща на гражданските организации за приемане на цялостна гражданска платформа “За нов модел на управление на България”.